latinica  ћирилица
100 LICA, ЈEDNA PRIČA | 17/10/2013 | 14:03

NIKOLA ZAKLAN: 84. od vaših i naših 100 lica!

"Budite slobodni! Srećni! I dobri! Nemojte previše definisati stvari, samo ih pustite da budu takve kakve jesu. Možda samo malo dodajte atmosferu čistih, jakih boja....:)"

"Јa sam slikar.

Ličanin iz Subotice. Došao u Banjaluku da studiram, našao anđela , oženio se i ostao .I već 13 godina sam tu. Najsrećnije sam oženjen na svijetu. I radim ono što volim.

Nikola Zaklan

Prvo sam bio fudbaler, a poslije sam želio da budem kuvar. Volim saobraćaj,iako još nemam položen vozački ispit .Završio sam dvije saobraćajne srednje škole. Ima puno stvari koje volim da radim i kojima bih se mogao baviti, samo mi treba malo više vremena. I dan duži od 24h. Ali ne žalim se, meni je lijepo.

Počeo sam slikati u obdaništu. Јedan dječak je crtao kauboje i stalno bio u centru pažnje. Nisam mu dozvolio da bude "glavni" , pa sam crtao i crtao dok nisam naučio nacrtati i kauboje i indijance i konje i...sve!:) Od tada on više nije crtao, a ja nisam prestajao.

Imao sam više samostalnih, više kolektivnih izložbi. Učestvovao na velikom broju likovnih kolonija i tako upoznao i zemlju i brojne umjetnike.

ZAKLAN ЈE SVE: i galerija i atelje i umjetničke radionice i škola crtanja, i slikanje, i crtanje i mozaici i skulpture...nisam ograničen u umjetnosti. A za mene je umjetnost emocija koju osjećam dok stvaram i po završetku rada i emocija koju publika doživi dok posmatra taj isti rad .

U životu mi je najvažnija supruga i život sa njom. Ostalo sve ide s tim. Ako si srećan i dobar unutra, u duši....sve ostalo je LAKO!!! :)"