latinica  ћирилица
ZAЈEDNIČKI TALAS | 01/11/2013 | 07:38

PERSPEKTIVA OPŠTINE KRUPA NA UNI U PRERADI DRVETA

Načelnik opštine Krupa na Uni Gojko Kličković izjavio je da prirodna bogatstva treba koristiti tako da se stvaraju uslovi za otvaranje novih radnih mjesta, te najavio da će u narednom periodu pažnja biti posvećena preradi drveta.

"Planirano je da ove godine u prvoj fazi radimo samo ogrevno drvo i prorez bukovih elemenata, a naredne godine da sa radom počne sušara. Nakon toga treba da bude pokrenuta proizvodnja peleta i na kraju proizvodnja namještaja za inostrano tržište", rekao je načelnik opštine Krupa na Uni koja je juče proslavila krsnu slavu i Dan opštine - Svetog apostola Luku.
On je naveo da će na ovim poslovima biti angažovano 180 radnika, naglašavajući da je, osim poljoprivrede, perspektiva Krupe na Uni upravo u oblasti prerade drveta kojoj su namijenjeni pogoni u industrijskoj zoni.
Kličković je rekao i da je nedavno počela da radi i Poljoprivredna zadruga "Podgorina" Hašani, a jedan od planiranih projekata je izgradnja infrastrukture za navodnjavanje 130 hektara zemljišta. "Osim toga planirana je i izgradnja pogona za proizvodnju kiselog kupusa i plastenika", naveo je Kličković.
On je istakao i da do septembra naredne godine treba da bude realizovan projekat izgradnje vodovoda za naselje Bušević.
Kličković je rekao da od nedavno opština Krupa na Uni ima internet i da očekuje da će uskoro biti otvorena i poslovnica neke od banaka.