latinica  ћирилица
ЈUTARNjI PROGRAM | 06/11/2013 | 11:21

Stop nasilju na sportskim priredbama

Ministarstvo porodice, omladine i sporta i Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, organizovali su u Banjaluci okrugli sto o temi - kako spriječiti nasilje na sportskim priredbama. Ovaj događaj organizovan je u okviru akcije "Stop nasilju u sportu", koja će trajati godinu dana.

Iako nasilja na sportskim priredbama u Republici Srpskoj ima manje u odnosu na zemlje okruženja, ovim problemom ozbiljno treba da se pozabave sve strukture društva, izjavila je Nada Tešanović, ministarka porodice, omladine i sporta u Vladi RS, gostujući u Јutarnjem programu Radija Republike Srpske. "Moramo pratiti evropske tokove, mijenjati zakone i izricati strože kazne vinovnicima incidenata", naglasila je Tešanovićeva.

Veliku ulogu u pravilnom vaspitanju mladih mora da preuzme porodica. U medijima treba da bude što više edukativnih sadržaja, a eventualnim incidentima ne treba prilaziti senzacionalistički.

Akcija kojom će se pokušati smanjiti broj incidenata na sportskim događajima trajaće godinu dana, a slične tribine biće održane i u ostalim gradovima Srpske. Partner u ovoj akciji biće RTRS.