latinica  ћирилица
ЈUTARNjI PROGRAM | 20/11/2013 | 13:48

Јavni fond za dječiju zaštitu

Јavni fond za dječiju zaštitu, povodom obilježavanja 20. novembra, Međunarodnog dana djeteta, obezbijedio je ukupno 13 950 KM, po 150 KM za 93 djece, koja su rođena u statusu petog i većeg reda rođenja u porodici, rekao je direktor Јavnog fonda za dječiju zaštitu RS, Momir Popić, gostujući u Јutarnjem kontakt programu Radija RS.

Isplata dodatka na djecu kao i materijalnog dodatka, redovna je , a oktobarskom isplatom obuhvaćeno je 30 180-oro djece, odnosno 21 411 korisnika -roditelja. Za redovnu isplatu dodatka na djecu, za mjesec oktobar 2013. godine obezbijeđeno je
1 625 020 km, dok je za isplatu materinskog dodatka obezbijeđeno 189 980 KM za 2 665 majki, odnosno 2714-oro djece, istakao je direktor Јavnog fonda za dječiju zaštitu, Momir Popić.
Korisnici dodatka na djecu, koji do sada nisu obnovili dokumentaciju, to mogu učiniti i u narednom periodu kod nadležnih centara za socijalni rad, odnosno službi socijalne i dječije zaštite u kojima imaju prebivalište, dodao je Popić.
I u narednom periodu prioritet Јavnog fonda za za dječiju zaštitu Srpske  biće isplata dodatka na djecu i materinski dodatak, naglasio je Popić i dodao da će, i u narednom periodu, uz očekivano povećanje broja korisnika, isplate biti do petog u mjesecu za protekli mjesec.
Fond će nastojati da do kraja tekuće i u narednoj godini zadrži dinamiku redovne isplate dodataka na djecu i materinskog dodatka, kao i drugih prava , u okviru raspoloživih sredstava, rekao je Popić, gostujući u Јutarnjem kontakt programu Radija RS.

Gordana Prtina