latinica  ћирилица
ЈUTARNjI PROGRAM | 18/12/2013 | 08:42

Nazivi ulica u Banjaluci

U gradu trenutno nazive ima 580 ulica, a u prigradskim naseljima mnogo je ulica bez naziva. Taksisti i poštari često se žale da im problem predstavljaju i nenumerisane kuće ili izmiješani brojevi. I kvalitet tabli na kojima su ispisani nazivi ulica i kućni brojevi je loš.

U užem gradskom dijelu Banjaluke, sve ulice imaju ime, dok u prigradskom dijelu treba utvrditi nazive ulica u MZ Karanovac-Јagarama i Ducipolju, Debeljacima, Motikama, Ramićima i Dragočaju. U gradu trenutno nazive ima 580 ulica.
Taksisti i poštari često se žale da im problem predstavljaju i nenumerisane kuće ili izmiješani brojevi.
I kvalitet tabli na kojima su ispisani nazivi ulica i kućni brojevi je loš.
Gostujući u Јutarnjem programu Radija RS  Zoran Novaković, načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, rekao je da je gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović imenovao komisiju koja će razmatrati sve prijedloge za nazive ulica. Želja je da se pronađu kvalitetna i dugoročna rješenja koja će zadovoljiti većinu građana.
Građani mogu predlagati nazive putem Savjeta mjesnih zajednica, ali i sve ostale inicijative će se razmatrati.
Novaković je i najavio da bi uskoro, na inicijativu gradonačelnika Slobodana Gavranovića, ulica Veselina Masleše mogla biti preimenovana u Gospodska, ime koje narod već decenijama i koristi.
Nedavno je završen tender za nabavku novih tabli sa nazivima ulica i već početkom naredne godine može se očekivati da one budu i postavljene.
Obaveza grada je da postavi table sa nazivima ulica, a vlasnika objekata da potave table sa brojevima.