latinica  ћирилица
POZDRAV IZ SOČIЈA | 31/01/2014 | 11:07

Ispunjeni snovi jedne djevojčice iz Pala

A sjećam se kako je sve počelo. Kao da sam juče dobila prve skije od kućnog prijatelja i komšije i prve skijaške korake napravila na brdašcetu pored kuće.

Kažu da je san svakog sportiste da učestvuje na Olimpijskim igrama. I ja sam imala takav san. I doživjela Olimpijske igre. Bila sam u Vankuveru 2010.

Žana NovakovićSada se s nestrpljenjem spremam i za drugo učešće na OI. Dva najznačajnija sportska događaja u ovoj godini su XXII Zimske olimpijske igre koje će se održati u Ruskom gradu Soči i Svjetsko prvenstvo u fudbalu. Stavljam Soči na prvo mjesto iako se zaljubljenici fudbala neće složiti sa mnom.

Da, fudbal jeste, najpopularniji sport i komercijalno najisplativiji, ali činjenica je da postoji nešto bolje od fudbala. To je olimpijski duh koji se ove godine oslikava u jednom od najomiljenijih ruskih ljetovališta- Soči.

U periodu od 7. do 23. februara ovaj ruski grad će po prvi put ugostiti preko 2.500 sportista iz 85 zemalja koji će se boriti za plasmane u 15 različitih sportova. Zato i ja kao skijašica mogu da stavim sport kojim se bavim na prvo mjesto sportskih prioriteta. Bar mojih.

A sjećam se kako je sve počelo. Kao da sam juče dobila prve skije od kućnog prijatelja i komšije i prve skijaške korake napravila na brdašcetu pored kuće. Ako mogu tako da kažem, to je bila ljubav na prvi pogled, i odmah sam izrazila želju da se upišem u klub.

Poslije toga sve je išlo nekim ustaljenim redosljedom za mene. Nikada ne mogu zaboraviti svoju prvu trku na Јahorini kada sam se kući vratila sa čokoladom kao nagradom za drugo mjesto. Sjećam se da sam jurila kući sa nestrpljenjem da podijelim svoje zadovoljstvo.

Kako su godine prolazile tako je i moja skijaška karijera napredovala. Bilo je i pozitivnih i negativnih trenutaka ali na kraju su sve pozitivne stvari prevagnule da sam i danas tu.

Sav taj dugogodišnji trud se isplatio kada sam obezbjedila normu za učešće na mojim prvim Olimpijskim igrama i tako ispunila dugogodišnje ciljeve i snove male djevojčice sa Pala.

Sada, četiri godine poslije, ponovo ću predstavljati zemlju na ovom najvećem svjetskom sportskom takmičenju u Sočiju.

Јako sam ponosna što ću ponovo imati priliku da predstavim svoje vještine i sport i nadam se da ću ih predstaviti u najboljem svjetlu. Sa nestrpljenjem čekam početak igara. Hvala svima koji su me podržavali do sada i pružali podršku. Pratite moj blog i navijajte i za naš tim na predstojećim igrama. Tu su moje kolege: Tanja, Marko, Igor i Mladen... I oni Vas pozdravljaju...