latinica  ћирилица
POZDRAV IZ SOČIЈA | 14/02/2014 | 11:23

Vesela kuća i motivisani sportisti

Prošlo je već nekoliko dana od posljednjeg javljanja. Mnogo toga se izdešavalo ovdje kod nas. Tanja, Igor i Mladen su vozili svoje prve trke.

Staza za spust je bila jako zahtjevna tako da je Igor odradio super posao, danas će pokušati da se popravi u kombinaciji.

Tanja je dosta zadovoljna kako je istrčala biatlon trku ali bilo bi bolje da je uspjela pogoditi nulu na pucanju. Nadam se da će se sve kockice poklopiti danas i da će uspjeti u tome.

Mladen je imao peh u toku trke, pao je i uspio slomiti skije. I pored toga, uspješno je stigao do cilja.Svaka čast na borbi, pokazao je pravi sportski duh.

Skandinavske domišljatosti u Sočiju Svaki dan su nove trke i dosta sportista se može pohvaliti sa medaljama. Mi smo navijali za Tinu Maze u ženskom spustu. To je bio odličan dan za Sloveniju i prva zlatna medalja za Tinu sa Olimpijskih igara. Ona sada ima sve medalje u kolekciji. Zaista sjajno.

I u našoj kući je veselo. Komšije (Finci i Šveđani) su već osvojile nekoliko medalja i na ovaj način broje svoje uspjehe. Atmosfera u planinskom selu je puna olimpijskog duha i rekla bih da su svi sportisti jako motivisani u pokušaju da prevaziđu sami sebe.

U međuvremenu, ja treniram i pripremam se za svoje startove koji su 18. i 21. februara. Za sada to ide dosta dobro.Staze su najbolje ujutru, dosta je tvrdo pa bi bilo najbolje da tako i ostane do početka takmičenja.

Јuče sam iskoristila poslijepodne i sa trenerom se popela na drugu stranu planine Rosa Hutor odakle se prostire fascinantan pogled na grad Soči i obalu Crnog mora. Mi smo zaista uživali i naoružali se pozitivnom energijom.

Treninzi pred trku

Poslije podne je rezervisano za fitnes, a večernje sate volimo provoditi u centru za zabavu, gdje bude dosta smijeha i igre. Marko je ponio i gitaru sa sobom, pa nam odsvira nešto u svom stilu. Rekla bih da ima smisla. Šaljem uskoro ekskluzivni snimak.

Do tada, puno pozdrava i budite uvijek “Hot, Cool and Yours”.

Žana Novaković na stazi