latinica  ћирилица
POZDRAV IZ SOČIЈA | 26/02/2014 | 13:58

Odlazim iz Sočija: Sve što je lijepo kratko traje, pa tako i ovaj put

Posljednjih nekoliko dana ću pamtiti kao najljepše dane ovdje. Uspjela sam da ostvarim svoje takmičarske snove i ciljeve i jako sam srećna zbog toga.

Žana NovakovićSlalomsku trku sam završila na 26.mjestu i tako napravila svoj najbolji rezultat na Olimpijskim igrama, do sada. Posebno sam srećna što sam u pojedinim vožnjama uspjela da pokažem da znam dobro i brzo da skijam. Stvarno sam uživala na stazi.

Sve što je lijepo kratko traje, pa tako i ovaj put. Olimpijski plamen u Sočiju zvanično je ugašen na ceremoniji zatvaranja u nedjelju. Po mom mišljenju, ceremonija zatvaranja je bila ljepša i razdraganija pa je sve bilo ispunjeno pozitivnom atmosferom.

Mi smo se konačno uspjeli opustiti poslije dugih treninga i takmičenja. Posljednjih nekoliko dana smo proveli u obilasku obale Crnog mora i okolnih primorskih gradića.

Ovo je jedini izlaz Rusije na more u dužini od 250 km tako da je ustvari Soči mondensko ljetovalište i najposjećeniji grad na Crnom moru. Ovaj grad uspio je osvojiti i Ruskog predsjednika Putina koji ovdje živi i veći dio godine provodi u jednoj od najljepših rezidencija na obali.

Soči, mondensko ljetovalište i najposjećeniji grad na Crnom moru

Ovih 20 dana ću pamtiti po divnim uspomenama, jednom velikom iskustvu koje je bilo ispunjeno smijehom, suzama, igrom i divnim ljudima. Sklapanje prijateljstava dodatno čine ovaj sportski događaj još većim i značajnijim i to je još jedan od razloga zašto su Olimpijske igre posebne.

Olimpijski slogan kaže: ,,Nije važno pobijediti, važno je učestvovati”. Neki su se vratili kući sa medaljom, neki bez medalje. Јa se nisam vratila sa medaljom ali sam uspjela da ostvarim svoje željene ciljeve pa se zadovoljna vraćam kući. Nadam se da su i drugi sportisti uspjeli ostvariti dio svog sna.

Zatvaranje Olimpijskih igara u Sočiju 2014.

Zatvaranje Olimpijskih igara u Sočiju 2014.

Meni je drago što sam bila mali dio ovog velikog događaja, osjećaj je izuzetan.
Hvala svima vama koji ste pratili i podržavali moj blog i naš tim proteklih mjesec dana, nadam se da sam Vam uspjela dočarati događaje iz prve ruke.

Hvala RTRS-u na ukazanom povjerenju i što ste nas podržavali u našoj borbi i želji za uspjehom.

Primite puno pozdrava od: Tanje, Marka, Igora, Mladena i mene.

Pozdrav na odlasku iz Sočija .... Žana

Pozdrav na odlasku iz Sočija, Žana