latinica  ћирилица
RIЈEČ VЈERE | 30/03/2015 | 08:26

PROMOCIЈA KNjIGE “I MUDRI I BEZAZLENI, SUSRET S PATRIЈARHOM”

Četvrtak, 2. april, u 19 časova u Narodnom pozorištu Republike Srpske, Mala scena

Čitalačkoj publici predstavlja se Žana Vukosavljević, dugogodišnja novinarka i urednica Religijskog programa Radio Televizije Republike Srpske, svojim prvim književnim ostvarenjem pod nazivom “I mudri i bezazleni, Susret s Patrijarhom”.

Autorka opisuje susret sa Blaženopočivšim patrijarhom srpskim gospodinom Pavlom sa kojim je imala čast da snimi božićni razgovor u Beogradu krajem 2003. godine. Zbog neizmjernog poštovanja prema ličnosti Patrijarha Pavla i njegovih bezvremenskih poruka upućenih svim ljudima bez razlike, autorka knjige “I mudri i bezazleni, Susret sa Patrijarhom” govori o okolnostima koje su prethodile tome nezaboravnom susretu, kao i sam susret sa Patrijarhom u zgradi Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve u Beogradu. Pokušala je da na što autentičniji način prenese Patrijarhovu živu riječ, da ju otrgne od zaborava i podijeli sa drugima. U dodatku daje objašnjenja uz pojedine Patrijarhove odgovore. Riječ je o informacijama koje upotpunjuju intervju sa Patrijarhom, kao što su izvještaji svetih apostola i jevanđelista Mateja, Marka, Luke i Јovana, Žitija svetitelja itd.

Recenzijeza knjigunapisalisudr Vladislav Topalović, profesor Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta “Sv. Vasilije Ostroški” u Foči i arhimandrit Danilo Pavlović, iguman manastira Žitomislić. Izdavačka kuća “Art-print” iz Banjaluke objavila je knjigu “I mudri i bezazleni, Susret sa Patrijarhom” Žane Vukosavljević.

Autorka je svoj prvijenac posvetila svim tragaocima za smislom postojanja i putnicima, kojima su Ljubav, Nada i Vjera vodilje na životnoj stazi.