latinica  ћирилица
SVILEN KONAC | 21/12/2016 | 14:48

Veza između cvijeća i horoskopskih znakova

Kada se poklanja cvijeće, oni koji vjeruju u astrologiju, trebaju pažljivo birati, jer svaka osoba u skladu sa svojim natalnim znakom rođenja, ima i svoj ukus ili afinitet prema cvijetu...

Ovan je vatreni znak i u tom ritualu darivanja priželjkuje da osjeti strast ili neku ljubavnu iskru. Poklonite joj buket crvenog cvijeća. Mogu to biti i ruže.

Bikovi priželjkuju skupocjene poklone. Pravi izbor je veliki buket skladnih boja, a omiljena kombinacija roze ruže i zeleni listovi eukaliptusa u luksuznom pakovanju.

Blizanci su lepršavi veselog raspoloženja. Zato odaberite irise ili krin, po mogužnosti bijeli.

Rakovi očkuju svu pažnju ovoga svijeta. Dobar izbor su plavi jorgovani, ruže nježnih boja. Njihovom pojačanom senzibilitetu naročito odgovara vodeno cvijeće i lokvanj.

Lavovima cvijeće poklanjajte galantno i iskreno. Obradovaćete ih buketima gardenije ili ciklama.

Djevica ima potrebu da osjeti sigurnost i voli smirene tonove. Dobar izbor su buketi orhideja i jasmina, naročito bijelih.

Vage su velike estete i veoma zahtjevne. Odaberite iris ili veliki buket bijelih ruža. Vage očekuju mirišljave ili velike bukete u luksuznom pakovanju.

Škorpije su senzualne i strastvene. Obradovaćete ih buketom gladiola svih boja i nijansi.

Stijelci su veoma temperamentni i nestalni, posjeduju smisao za humor i verdog su duha. Dobar izbor su ljubičice i frezije u jarko žutim bojama.

Da biste smekšali strog karakter jarčeva poklonite im mirisni nacis u kombinaciji s bršljenom.

Vodolije su originalne i nećete pogriješiti ako im poklonite buket đurđevka ili buket poljskog cvijeća. Preporučujemo narcis.

Za ribe najbolji izbor je cvijeće opojnog mirisa u kombinaciji s paprati. Osvojićete njihovu naklonost i ciklamama.