latinica  ћирилица
03/05/2014 |  21:37 | Autor: Rojters

Premijer liga: Ispali Kardif i Fulam

Sada se, ali definitivno, može reći da Mančester Јunajtedu niko ne može pomoći ove sezone, jer su "đavoli" u 37. kolu Premijer lige na Old Trafordu poraženi od Sanderlenda sa 1:0, pa je privremeni trener Rajan Gigs doživio prvi neuspjeh od kada je preuzeo klupu tog tima.

Fudbaleri Vest Hema pobijedili su Totenhem sa 2:0 čime su osigurali opstanak. Iz lige su defintivno ispali Fulam i Kardif koji nemaju više šanse da se izbore za mjesto u elitnoj ligi Engleske i naredne godine.

Privremeni v.d. trenera Јunajteda Rajan Gigs u igru je ubacio sve svoje ofanzivne adute u drugom poluvremenu, Van Persija, Velbeka i Јanuzaja, ali niko od njih nije uspio da razbije bedem protivnika sastavljen od iskusnih igrača. "Đavoli" sada kasne šest bodova za Totenhemom, koji je na njihovu sreću, takođe poražen u 37. kolu od Vest Hema.

Njukasl je demonstrirao silu koju je trebalo da pokaže mnogo ranije, pa je Kardif pao sa 3:0 i Čempionšipu nema više šansu da se izvuče. 

Pobjedu je dočekala i Aston Vila koja je bila bolja od Hala sa 3:1.

Stouk je trijumfom od 4:1 gurnuo Fulam u drugu ligu. Odemvingi, Arnautović, Asaidi i Volters su bili strijelci za domaći sastav, dok je iskusni Ričardson ublažio poraz, ali ne i pad na tabeli koji može ekipu sa Krejven kotidža koštati opstanka u Premijer ligi.