latinica  ћирилица
17/05/2014 |  19:21 | Autor: RTRS

Pronađeno 15 žrtava, otvorena telefonska linija za prijavu nestalih

Od posljedica poplava u Republici Srpskoj je stradalo ukupno 15 lica - na području Doboja devet, Modriče dva, te Šamca, Bijeljine, Vlasenice i Srpca po jedno lice, rečeno je MUP-u Srpske.
Broj za prijavljivanje nestalih lica - Foto: RTRS
Broj za prijavljivanje nestalih licaFoto: RTRS

21:24

Obdukcijom leša koji je izvučen danas iz Vrbasa kod Laktaša utvrđeno je da je riječ o Mihajlu Komljenoviću /19/ iz Banjaluke, koji je nestao prije dvije sedmice, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.


S obzirom na činjenicu da je riječ o mladiću koji je nestao prije dvije sedmice, od posljedica poplava u Republici Srpskoj je stradalo ukupno 15 lica - na području Doboja devet, Modiče dva, te Šamca, Bijeljine, Vlasenice i Srpca po jedno lice, rečeno je MUP-u Srpske.

19.20

"U Republici Srpskoj je do sada pronađeno 16 žrtava poplava", potvrdio je direktor Policije RS, Gojko Vasić.

On je na konferenciji za novinare rekao da je u Doboju pronađeno devet žrtava, dvije u Modriči i po jedna u Šamcu, Laktašima, Bijeljini, Vlasenici i Srpcu.

Vasić je dodao da se ne zna tačan broj nestalih lica, ali da je otvorena i telefonska linija na koju građani mogu da prijave  lica koja su nestala.

BROЈ TELEFONA ЈE 051 463 463.

Telefon je u funkciji 24 sata dnevno, ali Vasić je apelovao na građane da bez potrebe ne opterećuju liniju.

Uz ovaj broj telefona, građani mogu i na veb stranici MUP-a RS putem mejlova da prijave nestanak osoba.

 

ЈOVIČIĆ: SVAKA KRAĐA U OVIM OKOLNOSTIMA ЈE TEŽE KRIVIČNO DЈELO

Ministar unutrašnjih poslova Radislav Јovičić upozorio je da se svaka krađa u ovakvim vanrednim okolnostima, kao što su poplave, karakteriše kao teže krivično djelo.

Prilikom obilaska poplavama ugroženih područja u Bijeljini sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, Јovičić je pozvao građane da se ponašaju primjereno situaciji.

Јovičić je za Radio-televiziju Republike Srpske potvrdio da policija nadgleda objekate koji su evakuisani kako ne bi dolazilo do krađe i istakao da će policija preduzimati rigorozne mjere prema počiniocima ovakvih krivičnih djela.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je da je u Doboju i Šamcu najkritičnije stanje, a u Doboju su već preduzete neke mjere na raščišćavanju terena i ulica.

Bogdanić je rekao da je jako izražena solidarnost zdravstvenih radnika koji već četiri dana gotovo nikako ne spavaju i ne idu kućama.