latinica  ћирилица
23/05/2014 |  08:07 | Autor: RTRS

Dodik danas sa Putinom o pomoći za sanaciju štete

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas bi, u nastavku posjete Rusiji, trebalo da sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom razgovara o pomoći Republici Srpskoj u sanaciji štete nastale od katastrofalnih poplava.

Sastanak Dodika i Putina predviđen za popodne, biće održan na marginama međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

"Neke firme i banke izrazile su spremnost da pomognu stanovništvu ugroženom u poplavama u Srpskoj. Obradovalo me je što neke banke predlažu da na cijelom prostoru njihovih poslovnica širom Rusije bude otvoren poseban račun za uplatu pomoći za RS", rekao je Dodik.

Prvog dana foruma Dodik je razgovarao s Aleksandrom Medvedevim, zamjenikom predsjednika Upravnog odbora kompanije "Gazprom", nakon kojeg je istakao da ova kompanija čvrsto stoji iza projekta "Јužni tok" kroz RS i da od njega neće odustati.

Glavna tema foruma, u čijem radu učestvuje Dodik, jeste "Održivo povjerenje u svijetu koji se transformiše", a to je ujedno i glavna tema plenarnog sastanka kojem će danas prisustvovati i Putin.

Dodik je juče razgovarao sa zamjenikom predsjednika Upravnog odbora kompanije "Gasprom" Aleksandrom Medvedevom.