latinica  ћирилица
16/08/2014 |  19:09 | Autor: TANЈUG

U Beogradu otvorena Lego izložba

U atrijumu Delta Sitija danas je otvorena ''LEGO izložba'', a kako kažu organizatori, cilj je da se lego kocke približe mališanima, ali i odraslima kao hobi, odnosno igračka koja razvija kreativnost.
"Lego izložba" u Beogradu - Foto: TANЈUG
"Lego izložba" u BeograduFoto: TANЈUG

Član Lego kluba ''Skockani'' Duško Dejanović kaže da u Srbiji ima dosta ljubitelja lego kockica i dodaje da za izložbu vlada veliko interesovanje.
Navodeći da je to 11 izložba po redu koju organizuje Lego klub '' Skockani'', druga u Delta City-ju, kao i da su izložbe bile organizovane i u Nišu i Novom Sadu, Dejanović ističe da je skupljanje lego kocki popularan hobi u inostranstvu.


U okviru izložbe predstavljeni su brojni eksponati, među kojima su lovci, brodovi i velika scena iz "Ratova zvijezda", Lego roboti, linija za devojčice "Friends", kao i velika diorama sa scenom divljeg zapada - u organizaciji kluba "Skockani" i šoping-mola.
''Najmlađi posketioci imaju priliku i da pokažu svoju kreativnost i sami naprave eksponate od Lego kocki, u specijalno postavljenoj igraonici'', rekao je Dejanović dodajući da će slike napravljenih eksponata biti postavljene na Fejsbuku, a da će eksponat sa najviše glasova dobiti nagradu.

Izložba je besplatna za sve posjetioce, a radno vrijeme je od 10 do 22 sata i biće otvorena i sutra, 17. avgusta.