latinica  ћирилица
21/08/2014 |  12:34 | Autor: RTRS

Žuti meteoalarm u cijelom regionu

Evropski meteorološki servis “Meteoalarm“ uključio je danas žuti alarm za Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru i veći dio Hrvatske.

Žuti alarm podrazumijeva da se mogu očekivati jaki pljuskovi, pojava grmljavine i grad.

“Vrijeme može biti potencijalno opasno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima“, navodi se na internet stranici ovog servisa.

Јako nevrijeme, praćeno kišom i gradom pogodilo je sinoć Banjaluku, a na gradonosne oblake ispaljeno je sedam raketa, potvrđeno je iz "Protivgradne preventive Republike Srpske".

Zbog nevremena praćenog jakim vjetrom, kišom i gradom došlo je do kvara na elektroenergetskim postrojenjima, pa je dio centra grada i naselja Borik bio bez električne energije od 21.00 do 22.30 časova.

Olujno nevrijeme sinoć je pogodilo sjeverozapadni dio opštine Kozarska Dubica. Za samo 15 minuta led je sinoć uništio skoro sve usjeve u selima u okolini Knežice. Najviše je stradao kukuruz.

I sutra oblačno s padavinama

Prema prognozi Republičkog hidro-meteorološkog zavoda RS i sutra nas očekuje promjenljivo vrijeme uz sunčane intervale ali i kišu. U popodnevnim časovima meteorolozi opet najavljuju pljuskove sa grmljavinom.