latinica  ћирилица
24/08/2014 |  08:57 | Autor: SRNA

Doboj: Danas uništavanje avionske bombe

Pripadnici Republičke uprave Civilne zaštite danas će u Doboju uništiti avionsku bombu zaostalu iz Drugog svjetskog rata, zbog čega će tokom prijepodneva privremeno biti evakuisano stanovništvo iz Kolubarske ulice i zgrada u okolini.
Doboj -avionska bomba - Foto: SRNA
Doboj -avionska bombaFoto: SRNA

Uklanjanje i uništavanje bombe planirano je od 9.00 do 13.00 časova, zbog čega je gradonačelnik donio naredbu o evakuaciji stanovništva iz Kolubarske ulice i zgrada u drugim ulicama u blizini mjesta na kojem je nedavno pronađena avionska bomba.

Riječ je o objektima u Kolubarskoj ulici od broja 30 do broja 106, stambenoj zgradi u Ulici solunskih dobrovoljaca i to od broja 25 do broja 37 i od broja 66 do broja 78, stambenoj zgradi u Ulici vojvode Stepe sa ulazima L-1 i L-2, stambenoj zgradi u Ulici vojvode Mišića sa ulazima broj 59, broj 61 i broj 63.

Za evakuisano stanovništvo kojem bude potreban smještaj obezbijeđen je prostor u krugu bivše kasarne u Miljkovcu, sadašnje prostorije preduzeća "DIRG" Doboj.

Građanima je upućen apel da se u vrijeme provođenja mjera zaštite pridržavaju ovog obavještenja, kao i uputstava osoba zaduženih za organizovanje predviđenih mjera koje će se nalaziti na terenu, pripadnika CЈB Doboj, kao i drugih ovlaštenih osoba u postupku uklanjanja i uništavanja neeksplodirane avionske bombe.

Bombu su prije dva dana pronašli radnici prilikom izvođenja građevinskih radova u Starom gradu u Doboju u Kolubarskoj ulici, gdje žive porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Јovičić obići će u Doboju lokaciju na kojoj je pronađena avionska bomba zaostala iz Drugog svjetskog rata.