latinica  ћирилица
24/08/2014 |  11:40 | Autor: Večernji list

Cvijanović: Međunarodna zajednica otežala političke procese

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je da će BiH, zbog svoje nedovršenosti, još nekoliko godina biti u agoniji, ekonomski i politički, kao i da su predstavnici međunarodne zajednice svojim miješanjem otežali neke političke procese u BiH, dok se OHR jedno vrijeme ponašao i kao portparol nekih stranaka.
Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović - Foto: SRNA
Premijerka Republike Srpske Željka CvijanovićFoto: SRNA

"Imali smo situacije da su se izjave iz nekih bošnjačkih stranaka nalazile u izvještajima OHR-a koji su završavali u Savjetu bezbjednosti UN, što je nedopustivo. Smatram, da bismo čak dalje odmakli u pravcu evropskih integracija da smo imali samo partnerstvo, a ne direktnu uključenost pojedinih stranih aktera", rekla je Cvijanovićeva.

Navodeći da je neozbiljna priča o izlasku iz dejtonske i ulasku u briselsku fazu, Cvijanovićeva je za "Večernji list", izdanje za BiH, istakla da BiH treba da se okrene određenim projektima koji će pokazati građanima zašto je dobro da su oni dio Evrope. Napomenula je da u BiH ne vidi spremnost za centralizaciju, jer za to nema saglasnosti dva naroda.