latinica  ћирилица
29/08/2014 |  16:03 | Autor: RTRS

Kiša i na ispraćaju ljeta

Frontalni poremećaj će usloviti promjenu i pogoršnje vremenskih prilika u narednom periodu.
Oblačno vrijeme sa kišom - Foto: ilustracija
Oblačno vrijeme sa kišomFoto: ilustracija

Hladni front koji dolazi sa sjeverozapada uzrokovaće obilnije padavine praćene grmljavinom u period od 31. avgusta do 5. septembra.

Tokom vikenda biće sunčano vrijeme. U nedjelju, u poslijepodnevnim satima ponegdje u centralnim i istočnim područjima su mogući pljuskovi i grmljavina. Јutarnje temperature će biti od 10 do 15, na jugu do 20, a dnevne od 24 do 31.

Prvi dan septembra, u ponedjeljak, očekuje se oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine mogu biti i obilnije, praćene jakim udarima vjetra. Јutarnje temperature će biti od 12 do 16, na jugu do 20, a dnevne od 13 do 20, na jugu, istoku i sjeverozapadu zemlje do 27 stepeni.

I u utorak i srijedu biće pretežno oblačno s kišom. Više padavina se očekuje u južnim i istočnim područjima. U period od 4. do 7. septembra biće nestabilno sa kišom, a veće količine padavina se očekuju od 5. septembra, najavljuju meteorolozi.

Od 7. do 12. septembra se očekuje nešto stabilniji period bez padavina, sa izuzetkom zapadne Bosne gdje se očekuju padavine.

Krajem septembra očekuju se veće količine padavina, dok će temperature biti uobičajene za septembar i biće od 5 do 20, a u Hercegovini od 12 do 23 stepena.