latinica  ћирилица
07/09/2014 |  08:05 | Autor: RTRS

Srbija-Francuska, direktan prenos na RTRS

Fudbalska reprezentacija Srbije sastaće se večeras na stadionu Partizana u prijateljskom meču sa Francuskom.

Utakmica će se odigrati sa početkom u 20.45, a direkan prenos na RTRS počinje u 20.35.

Naš portal će takođe prenositi ovaj susret za čitaoce sa područja Bosne i Hercegovine, a moći će se pratiti i putem mobilnih aplikacija RTRS.

Android aplikaciju RTRS možete preuzeti OVDЈE.

"Orlovima" će ovaj susret poslužiti kao uvod u predstojeće kvalifikacije za Evopsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat rekao je da će prijateljska utakmica s Francuskom pokazati šta je potrebno da njegova ekipa popravi pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Igraćemo protiv veoma, veoma jakog tima i to je dobro za nas zbog budućnosti. Vidjećemo šta nam je potrebno i neophodno pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo", rekao je Advokat na jučerašnjoj pres konferenciji za novinare a prenio RTS.

"Francuska je top ekipa i biće zanimljivo šta ćemo moći da uradimo s ovim mladim timom i šta ćemo dobiti od te utakmice", kazao je Advokat.

On je rekao da se ne plaši protivnika, iako se radi o jakoj ekipi, jer bi to bila loša poruka njegovim igračima. 

Upitan da li je za četiri dana rada s reprezentativcima stekao utisak o timu, Advokat je rekao da će više znati poslije utakmice s Francuskom.

"Teško je reći, imaću mnogo bolji utisak poslije utakmice. Imam određena očekivanja i vidjećemo šta će uraditi na utakmici. Nadam se da će igrači uraditi sve što se od njih očekuje", rekao je novi selektor "Orlova".

Advokat je kazao da očekuje da Srbija u susretu s Francuskom pokaže da je tim.

"Prethodni selektor je uradio pravu stvar jer je pozivao mlade igrače tako da sada imamo miks mladih i iskusnijih fudbalera. Nije bitno 11 igrača koji izađu na teren, već tim, kompletan kolektiv", dodao je Advokat.

Selektor Srbije je dodao da je već odlučio ko će početi susret s Francuskom, ali nije želio da saopšti tim jer još nije rekao ni igračima.

Selektor Francuske Didije Dešam rekao je na istoj konferenciji kako selekcija Srbije ima opasan tim i kako će ova prijateljka uakmica pomoći njegovoj ekipi u pripremama za Euro.

"Srbija se nije kvalifikovala na Svetsko prvenstvo, ali ima mnogo odličnih igrača koji nastupaju u najjačim evropskim ligama. Dobro je što ćemo igrati protiv tako opasnog tima, kako bismo se što bolje spremili za Evropsko prvenstvo. Nadam se da će Srbija biti za dve godine u Francuskoj", rekao je Dešam.