latinica  ћирилица
09/09/2014 |  12:30 | Autor: sport.ba

Murinjo hvali "učitelja" Van Gala

Trener Čelzija Žoze Murinjo očekuje da novi trener Mančester junajteda Luis van Gal podigne na noge tim sa "Old Traforda" poslije očajnog početka sezone.

Јunajted još uvijek nema pobjedu u ovogodišnjem izdanju Premjier lige, a veliku šansu za prvi trijumf imaće 14. avgusta kada na "Teatru snova" dočekuju KPR.

Murinjo, koji je nekada sarađivao sa Van Galom u Barseloni, nema sumnje kada je riječ o kvalitetu holandskog stručnjaka.

"On je jedan od najboljih trenera na svijetu koji ima veliko iskustvo u ovom poslu. Mančester junajted je veliki klub, a sada imaju velikog menadžera tako da će sve biti bolje", rekao je Murinjo za "Yahoo".

U poređenju sa Mančesterom, Čelzi ima stopostotan učinak u šampionatu Engleske od tri pobjede i 11 golova, zbog čega je Portugalac i te kako zadovoljan.

"Imamo drugačije kvalitete nego protekle sezone. Druga sezona u klubu je obično bolja nego prethodna, jer sada može da se bira smjer u kojem će tim ići. Trenutno smo svi zadovoljni načinom na koji igramo i pristupom na startu sezone", zadovoljno je rekao Murinjo.

"Plavci" imaju priliku da nastave pobjednički niz u subotu kada dočekuju Svoni na "Stamford Bridžu".