latinica  ћирилица
12/09/2014 |  15:30 | Autor: Sportska centrala

DK: Lajović doveo Srbiju u vođstvo

Dušan Lajović je sa 3:0 u setovima savladao je Јukija Bambrija i doveo Srbiju u vođstvo protiv Indije u meču plej-ofa za opstanak u Svjetskoj grupi Dejvis kupa.

Obojica tenisera su pomalo smušeno ušla u meč i pravila dosta grešaka. Prvi je do brejka došao Indijac u trećem gemu, ali je već u sljedećem Lajović uzvratio. Od tog trenutka naš teniser je u potpunosti preuzeo kontrolu nad mečom i činilo se da će lako privesti set kraju, ali su se u devetom gemu pojavili problemi i iskoristio je tek osmu set loptu na svoj servis.

Bila je primjetna razlika u kvalitetu dvojice igrača, naravno u korist srpskog tenisera. Lako je dva puta oduzeo servis protivniku i duplirao prednost u setovima.

Bambri se nije predavao u trećem setu i djelovao je bolje. Prvi je došao do brejka, vodio je sa 4:1, no nije dugo uspio da sačuva prednost pošto je Lajović dobio naredna tri gema. Novim brejkom naš teniser dolazi do vođstva od 6:5, a zatim na svoj servis koristi drugu meč loptu za pobjedu poslije nešto više od dva sata igre.