latinica  ћирилица
15/09/2014 |  18:58 | Autor: SRNA

M.Grad: Odigrana predstava "Mačak u čizmama"

Predstavu "Mačak u čizmama" odigrali su večeras u Mrkonjić Gradu članovi Dječije dramske kreativne radionice Narodne biblioteke iz Kozarske Dubice, u okviru Šestog festivala dječijeg dramskog stvaralaštva Republike Srpske "Septembarski dječiji susreti u Mrkonjić Gradu".
Predstava "Mačak u čizmama" - Foto: SRNA
Predstava "Mačak u čizmama"Foto: SRNA

Predstava je nastala po bajci "Mačak u čizmama", a u režiji Gordane Batić.

Direktor Narodne biblioteke iz Kozarske Dubice Danijela Balaban rekla je da je u Dječijoj dramskoj kreativnoj radionici učestvovalo 13 đaka, glumaca, učenika petih razreda.

"Odigrali su predstavu koja govori da jedan mali čovjek uz pomoć mudrosti i lukavstva može da izazove promjene", istakla je Balaban.

Na festivalu, koji se završava u srijedu, 17. septembra, biće odigrane i predstave "I djevojčice igraju fudbal" u izvođenju NVO "Milenijum" iz Srpca, "Mala princeza" Dramske scene SPDK "Prosvjeta" iz Prnjavora, "Јeževa kućica" Dječijeg dramskog studija iz Mrkonjić Grada i "Začarana princeza" Zvorničkog dramskog pozorišta.

Posljednjeg dana festivala žiri će proglasiti pobjednike, biće dodijeljeno šest nagrada – za najboljeg glumca, glumačku budućnost, režiju, scenografiju, kostim i dramski tekst. U okviru festivala biće održani okrugli stolovi i radionice.

Organizator festivala je mrkonjićko Gradsko pozorište, a pokrovitelj opština Mrkonjić Grad i Ministarstvo provjete i kulture Republike Srpske.