latinica  ћирилица
17/09/2014 |  14:36 | Autor: RTRS

Cvijanović: Minimiziranje posjete rukovodstva Srpske Rusiji je zastrašujuće

“Imati političke subjekte u Republici Srpskoj koji minimizaraju i rugaju se posjeti rukovodstva Srpske Ruskoj Federaciji je zastrašujuće”, izjavila je za RTRS Željka Cvijanović, predsjednica Vlade Republike Srpske.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

“To je politički neoizbiljno i pokazuje mali potencijal i kapacitet onih koji na taj način komentarišu”, izjavila je Cvijanovićeva koja sa predsjednikom Republike Srpske, Miloradom Dodikom, boravi u višednevnoj posjeti Moskvi.

Cvijanovićeva je naglasila da je centralni događaj posjete sastanak sa Vladimirom Putinom, predsjednikom Ruske Federacije koji će se održati sutra u 13 časova po lokalnom vremenu.

“Taj sastanak će se desiti i ne razumijem potrebu da se u Republici Srpskoj na takav način komentarišu stvari”, rekla je Cvijanovićeva i dodala da će se razgovarati o važnim temama koje su i političkog i ekonomskog karaktera.

Prema njenim riječima, Rusija je značajan partner Srpske, a to dokazuje čitav niz investicija od strane ruskih kompanija.

“Vidim da ova opozicija voli da komentariše rafineriju Brod. U jednom teškom periodu, kada nisu postojali nikakvi izgledi da će ta kompanija ikada funkcionisati i isplaćivati plate radnicima, zahvaljujući upravo ruskom partneru - to se desilo. Čitav niz godina ta kompanija funkcioniše i funkcionisaće i u budućem periodu”, istakla je premijerka Srpske.