latinica  ћирилица
22/09/2014 |  20:08 | Autor: RTRS

Rukometni savez RS zatražiće članstvo u EHF (VIDEO)

EHF je prihvatio Kosovo kao članicu Evropske rukometne federacije.

Rukometni savez Republike Srpske odlučio se za isti potez i zatražiće članstvo u EHF. Ukoliko na djelu opet nemamo dvostruke aršine, Republika Srpksa bi trebala da bude primljena poput Kosova, ističe predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

 

 

"Kosovo je sada punopravni član EHF i ovoj reprezentaciji je omogućeno da igra u međunarodnim takmičenjima. Ova odluka nas je iznenadila, ali sada nam daje nadu da rukometnu samostalnost može dobiti i Republika Srpska, ističe predsjednik našeg rukometnog saveza", Zdravko Miličević. On kaže da mi imamo tradiciju i mnogo bolje uslove od Kosova, te da će zvaničan zahtjev EHF-u za prijem u članstvo biti poslat uskoro.

Miličević je dodao kako paralelno sa pravnim aktivnostima, savez nastavlja da djeluje konkretno. Već sedmog 7. oktobra odigraće se prijateljski duel ženskih reprezentacija Srbije i Republike Srpske.

Mjesto odigravanja ove utakmice, koja će imati i humanitarni karakter, biće naknadno određeno, a najozbiljniji kandidati su Banjaluka i Teslić.