latinica  ћирилица
29/09/2014 |  13:21 | Autor: B92

Kraj karijere za Dereka DŽetera

Јedan od najboljih bejzbol igrača današnjice Derek DŽeter završio je karijeru protekle noći na utakmici između Njujork Јenkisa i Boston Red Soksa.

DŽeter je posljednji meč odigrao na legendarnom "Fenvej parku", a uprkos velikom rivalstvu Red Soksa i Јenkisa, domaći tim priredio mu je sjajan oproštaj.

Na opšte iznenađenje svih, Red Soksi su napravili sjajnu ceremoniju tokom koje su DŽeteru poklonili natpis "Respect" (Poštovanje), a on je ispraćen ovacijama sa prepunih tribina istorijskog stadiona. Utakmica je završena pobjedom gostiju sa 9:5.

"Ovo je mjesto na kojem smo bili neprijatelji dugo", rekao je kapiten Јenkisa. "To što su ovoga puta, mog posljednjeg, promijenili scenario me čini izuzetno ponosnim".

Navijači na tribinama su skandirali DŽeteru sve do trenutka kada je izašao iz igre pošto je postigao 3.465 udarac, po čemu je trenutno šesti u istoriji u MLB ligi.

"Presrećan sam bio što sam karijeru završio uspješnim udarcem", rekao je DŽeter.

Tokom karijere, koja je trajala od maja 1995. godine, DŽeter je igrao samo za Јenkise, sa kojima je pet puta bio šampion Svjetske serije. Mnogi ga smatraju najzaslužnijim za uspjehe Јenkisa, čiji je rekorder u više kategorija. Čak 14 puta je bio igrao na "Ol star" meču, a izvjesno je da ga za nekoliko godina očekuje ulazak u Kuću slavnih.

"Odigrao sam ovaj meč iz poštovanja prema rivalstvu i navijačima. Bio sam spreman za kraj. Onog trenutka kada sam došao bio sam spreman da moja karijera bude završena i pokušao sam da se zabavim što sam više mogao", istakao je DŽeter.