latinica  ћирилица
14/10/2014 |  09:32 | Autor: RTRS

Euro 2016: Srbija - Albanija, RTRS od 20.35

Reprezentacija Srbije odigraće u utorak svoj drugi kvalifikacini meč za plasman na Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.
Kvalifikacije EP 2016: Srbija - Albanija - Foto: RTRS
Kvalifikacije EP 2016: Srbija - AlbanijaFoto: RTRS

 

"Orlovi" će se, uz direktan prenos na RTRS, na stadionu Partizana sastati sa selekcijom Albanije. Srbija je na otvaranju kvalifikacionog ciklusa u grupi I odigrala meč bez pobjednika u Јermeniji (1:1), dok su fudbaleri Albanije u prva dva kola upisali četiri boda. Albanci su u prvom kolu slavili na gostovanju u Portugalu, da bi u drugom kolu remizirali na svom terenu sa Danskom. Selektor Albanije, Italijan Đani de Bjazi pohvalio je nacionalni tim Srbije i izjavio kako su "orlovi" tehnički najbolji tim u grupi.

Meč između Srbije i Albanije sudiće engleski arbitar Martin Etkinson.

U drugom meču grupe Danska će ugostiti Portugal.

Uoči utakmica trećeg kola kvalifikacija Danska i Albanija imaju po četiti boda i drže vrh tabele, Srbija je na trećem mjestu sa jednim bodom, a na posljednjem mjestu je Porugal bez bodova.

U preostalim mečevima, Njemačka će u okviru grupe D ugostiti Irsku, koja je u prva dva meča ostvarila dvije pobjede, dok su "panceri" u drugom kolu pretrpjeli neočekivani poraz u Poljskoj. U istoj grupi Škotska putuje selekciji Poljske, koja kao i Irska poslije dva odigrana kola ima stoprocentni učinak.

Grci će u grupi F na svom terenu dočekati prvoplasiranu ekipu grupe, Sjevernu Irsku. Mađari putuju na Farska Ostrva, a Rumuni u Finsku.

Fudbaleri Švajcarske gostuju u San Marinu u meču za svoje prve bodove u grupi E.