latinica  ћирилица
14/10/2014 |  11:21 | Autor: Sportska centrala

Cibona nezadovoljna tretmanom u ABA ligi

Čelnici Cibone zatražili su hitan sastanak sa rukovodstvom ABA lige, poslije trećeg uzastopnog poraza na startu ovogodišnjeg regionalnog šampionata.

Mega Vizura je bila bolja od Cibone, ali je predsjednik kluba Aco Petrović nezadovoljan suđenjem i tretmanom njegove ekipe, uz tvrdnju da je sudijska trojka Boltauzer, Petek i Žurapović doprinijela pobjedi domaćina u Sremskoj Mitrovici.

Istina, Mega je šutirala čak 38 slobodnih bacanja u odnosu na samo 16 bacanja Cibone, što je bio još jedan razlog da iz Cibone zatraže ekspertizu.

"Ne smijem da komentarišem suđenje, ali mogu da potvrdim da smo zatražili ekspertizu. Imaćemo sastanak u petak ili subotu sa rukovodstvom ABA lige gdje ćemo pokazati sve greške sudija i neke tendenciozne odluke. Želimo da čelnicima regionalnog takmičenja pokažemo kakav tretman ima Cibona, pa neka nam kažu šta misle. Na tri utakmice smo imali već sedam tehničkih grešaka, a nevjerovatno je da u drugom poluvremenu utakmice Mega šutira 20 bacanja, a mi samo tri", izjavio je Petrović.