latinica  ћирилица
18/10/2014 |  17:22 | Autor: RTRS

PL BiH: Remi Borca, Radnik savladao Mladost

Fudbaleri Viteza i Borca odigrali su na Gradskom stadionu u Vitezu svoju utakmicu 11. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine. Susret je okončan remijem i to rezultatom 1:1.

Vitez je u prednost došao u 19. minuti kada je Јasmin Smriko pogodio za 1:0. Tako je bilo do kraja poluvremena, kada su gosti iz Banjaluke u 44. minuti ostali s igračem manje. Radinović je minut prije kraja poluvremena dobio drugi žuti karton.

U nastavku susreta Borac, bez obzira na igrača manje, stiže do izjednačenja. Ilić je u 53. minuti solo prodorom ušetao u šesnaesterac i poslao loptu ispod nemoćnog golmana domaćih Živkovića. Do kraja utakmice je Vitez pokušavao krunisati brojčanu prednost na terenu ali je ipak Borac imao najbolju šansu na utakmici. Prijetio je Smriko iz redova domaćih, da bi u 79. minuti Ilić šutirao glavom, a golman vrhovima prstiju izbacio u korner. Do kraja je ipak ostalo 1:1.

Borac se sada nalazi na šestoj poziciji sa 17 osvojenih bodova, budući da su im oduzeta tri boda. Vitez je četvrtim remijem sezone ostao u dnu tabele na dvanaestoj poziciji sa deset bodova.

Fudbaleri Radnika na domaćem terenu savladali su Mladost iz Velike Obarske, a konačan rezultat susreta glasio je 3:1.

Sastav iz Bijeljine u vodstvo je došao u 14. minuti susreta preko Obradovića, koji je u zadnjim sekundama prvog poluvremena uspio povisiti vodstvo na 2:0.

U drugom poluvremenu Radnik je nastavio igrati ofanzivno i napadački, a takva igra urodila je plodom već u 48. minuti, kada je realizator trećeg pogotka bio Lazić.

Ipak, ni gosti se nisu predavali, pa je tako Mladost u 76. minuti golom Komarčevića stigla do utješnog pogotka za konačnih 3:1.

Današnjom pobjedom tim iz Bijeljine prekinuo je niz od tri utakmice bez trijumfa i zauzeo 13. poziciju, dok je Mladost sada na prvenstvenoj tabeli pretposljednja sa šest bodova.

 

Rezultati utakmica 11. kola Premijer lige

subota,18. oktobar
Olimpik - Drina Z. 5:1
Vitez - Borac 1:1
Sloboda - Zvijezda 0:0
Radnik - Mladost 3:1
Zrinjski - Sarajevo 1:1

nedjelja, 20. oktobar
Široki Brijeg - Čelik (15.00)
Slavija - Travnik (15.00)
Željezničar - Velež (15.00)