latinica  ћирилица
20/10/2014 |  12:11 | Autor: B92

Nadal: Da sam iznerviran, da li bi to pomoglo?

Treći teniser svijeta Rafael Nadal pred početak turnira u Bazelu kaže da ne smije da dozvoli da ga poremete brojni pehovi koje je imao ove sezone.
Rafael Nadal - Foto: AP
Rafael NadalFoto: AP

"Da sam iznerviran, da li bi to pomoglo? Ako raspoloženje postane negativno, onda ne možeš da radiš sa pravom energijom. Zato volim da ostanem pozitivan, kakav sam uvijek i bio tokom karijere. Pokušavam da radim pravim intenzitetom i s pravim pristupom kako bih što pre igrao najbolje što mogu", rekao je 28-godišnji Španac.

Nadal je propustio seriju turnira na američkom betonu zbog povrede ručnog zgloba, a sada ga muči slijepo crevo.

"Šta je bilo, bilo je. Јedini način da se vratim na svoj stari nivo jeste da vrijedno radim i da ostanem zdrav. Optimističan sam i mislim da ću uskoro biti na svom najvišem nivou. Osjećam se bolje, napredujem. Morao sam da uzimam mnogo antibiotika u posljednjih godinu i po dana – počeo sam da treniram prošlog utorka, počeo sam polako i još mi nedostaje ritma", kaže Rafa.

U prvoj rundi u Bazelu Nadalov rival biće Simone Boleli iz Italije.

"Biće to jedan od mojih najtežih mečeva prve runde na turniru iz Serije 500 u posljednje vrijeme. Nisam sto posto siguran šta će se dogoditi, nisam dovoljno trenirao i osjećam da se lakše umaram. Trening je jedna stvar, a meč druga jer je više adrenalina, srce brže kuca i malo se plašim kako će mi tijelo reagovati. Neke od povreda doživio sam poslije terapija antibioticima, nadam se da to sada neće biti slučaj", zaključio je Nadal.