latinica  ћирилица
24/10/2014 |  23:26 | Autor: Sportska centrala

EL: Krstić vodio Efes do pobjede na Sardiniji

Košarkaši Reala su u drugom kolu Evrolige savladali Uniks kao gosti sa 76:75.

Kraljevskom klubu je pripalo prvo poluvrijeme, ali je ruski tim uhvatio priključak u trećoj četvrtini. Poslije nekoliko rezultatskih preokreta, pobjednik je odlučen u dramatičnoj završnici. DŽejms Vajt je trojkom, sedam sekundi pre kraja doveo Uniks u vođstvo, ali je poslije tajm-auta, u "foto-finišu", Serhio Ljulj pogodio za trijumf Reala.

Najefikasniji kod pobjednika bili su Fernandez i Ajon sa po 10 poena, a u Uniksu Lengford sa 23 i Vajt sa 13 poena.

Žalgiris je bio više nego ubjedljiv protiv Nižnjeg, pošto je pitanje pobjednika riješio već u prvom poluvremenu uz lijepo raspodjeljene poene. Јankunas je sa 13 poena bio najefikasniji, Anderson, Јavtokas i Songaila su imali po 12, Kariniauskas 11, a Gudaitis 10 poena. Kod gostiju su se istakli Ročesti sa 16 i Tompkins sa 10 poena, Tarens Kinzi je imao 7 poena.

Uzbudljivo je bilo i u Malagi, gdje je Unikaha trojkom Vasileidisa u posljednjoj sekundi došla do pobjede nad Albom. Tulson sa 13 poena najefikasniji u Unikahi, a Marko Banić sa 16 u Albi.

Povratnik u Evroligu, francuski Limož, lako je izašao na kraj sa Cedevitom. Limož je tokom cijele utakmice bio u prednosti, kontrolisao rezultat i bez neizvjesnosti priveo meč kraju.

Najefikasniji kod pobjednika bio je Nobel Bungu Kolo sa 18 poena, a među zapaženijima je bio i Leo Vesterman sa sedam poena, četiri skoka i pet asistencija. U Cedeviti je najbolji bio Luka Babić sa 14 poena.

U grupi D, u kojoj je i Crvena zvezda, Olimpijakos je jedini tim bez poraza poslije drugog kola. Ekipa iz Pireja se namučila protiv Laboral Kuće, ali je bolje odigrala završnicu utakmice i zasluženo slavila.

Lodžeski sa 15 i Danston sa 10 poena predvodili su Olimpijakos do pobjede. U timu iz Vitorije najefikasniji je bio San Emeterio sa 14 poena, a jedan od razloga poraza je i katastrofalno šutersko veče Davisa Bertansa koji je postigao osam poena, ali uz šut za dva poena 1/7 i 2/9 za tri poena.

Dušan Ivković je sa Efesom došao do druge pobjede. Pred jedva nešto više od tri hiljade gledalaca na Sardiniji, tim iz Istanbula je bio siguran protiv Dinama.

Najbolji u redovima pobednika bio je Nenad Krstić sa 15 poena, a Lazme i DŽening su dodali po 14 poena. U italijanskom timu najefikasniji bio Dajson sa 21 poenom. Miroslav Todić je porstigao šest poena, uz četiri skoka.

Grupa A
Uniks - Real Madrid 75:76
Žalgiris - Nižnji Novgorod 97:63
Dinamo Sasari - Anadolu Efes 75:82

Grupa B
Limož - Cedevita 71:60
Unikaha - Alba 87:84

Grupa D
Olimpijakos - Laboral Kuća 63:57

Odigrano u četvrtak:

Grupa B
CSKA Moskva - Makabi 99:80

Grupa C
Bajern - Panatinaikos 81:75
Turov - Fenerbahče 76:91
Armani Milano - Barselona 63:78

Grupa D
Neptunas - Crvena zvezda 83:81
Galatasaraj - Valensija 71:64