latinica  ћирилица
12/11/2014 |  09:27 | Autor: RTRS

Đoković sa Vavrinkom za polufinale Londona

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković sastaje se danas od 21 čas sa Stanislasom Vavrinkom u okviru drugog kola grupe A završnog Masters turnira u Londonu

Oba tenisera lako su savladali svoje protivnike u mečevima prvog kola. Novak je za nešto manje od sata igre slavio protiv Marina Čilića sa 6:1, 6:1, dok je Švajcarac identičnim rezultatom bio bolji od Tomaša Berdiha.

Đoković i Vavrinka sastali su se do sada 18 puta, a srpski teniser vodi sa 15 prema tri u pobjedama.

Švajcarski teniser stigao je na završni Masters sezone kao četvrti teniser svijeta. Iza sebe ima sjajnu sezonu koju je započeo osvajanjem Australijan opena, gdje je u finalu slavio protiv Rafaela Nadala. U aprilu je podigao trofej sa Masters tunriru iz serije 1000 u Monte Karlu, savladavši u finalu sunarodnjaka Rodžera Federera. Treba spomenuti i to da je upravo sa Federerom stigao do finala ovogodišnjeg izdanja Dejvis kupa gdje ih u finalu očekuje selekcija Francuske.

Đoković na turniru u Londonu brani trofej, ali isto tako i čelnu poziciju na ATP listi po završetku sezone. Da bi odbranio tron na listi najboljih tenisera svijeta, Novaku su neophodne još dvije pobjede na turniru.

U drugom meču drupe A, od 15 časova sastaju se Tomaš Berdih i Marin Čilić.

Dva najbolje plasirana tenisera iz grupe izboriće nastup u polufinalu.