latinica  ћирилица
12/11/2014 |  19:53 | Autor: TANЈUG

Prva pobjeda Partizana u Evrokupu

Košarkaši Partizana ostvarili su prvi trijumf u Evrokupu, pošto su u meču pete runde savladali Asesoft u Pioniru sa 76:69.

Trebalo je da prođe pet utakmica pa da košarkaši Partizana osete slast pobede ove sezone u Evrokupu.

Srpski tim večeras nije blistao, ali je pokazao veliku borbenost, koja mu je na kraju donijela izuzetno važnu pobjedu i nadu za prolazak u narednu fazu takmičenja.

Crno-beli su odlično otvorili meč i prava je šteta što nisu uspjeli da zadrže početnu prednost (25:16), već su dozvolili protivniku da se serijom 8-0 u finisu prve četvrtine vrati u igru.

Velika borba vođena je do posljednje dionice kada je Partizan konačno uspio da slomi otpor "legije stranaca" iz Rumunije.

Presudan momenat utakmice bila je trojka Milana Mačvana sa skoro devet metara, koja je probudila publiku i nagovijestila seriju domaćina od 12-0.

Izabranici Duška Vujoševića u tom trenutku su, poslije duže vremena, preuzeli kontrolu nad utakmicom (66:60), a konačan udarac Asesoftu zadao je Milenko Tepić pogotkom sa distance 70 sekundi prije kraja.

Mladi Vanja Marinković ponovo je pokazao djelić potencijala koji posjeduje potvrdivši da prethodno dobro izdanje protiv MZT-a nije bila slučajnost.

Marinković je odigrao kao da ima najveće iskustvo u timu, a ne samo 17 godina.

Navijači Partizana na ovom meču organizovali su akciju "Sale, vrati se", koja za cilj ima da se u klub vrati Saša Pavlović, koji je crno-beli dres nosio u drugom dijelu prošle sezone.

Narednu utakmicu u Evrokupu košarkaši Partizana odigraće u utorak, 18. novembra, kada u Pioniru dočekuju litvanski Lijetuvos Ritas.