latinica  ћирилица
24/11/2014 |  21:32 | Autor: RTRS

Di Mateo: Ne razmišljam o osveti

Italijanski trener Roberto di Mateo vodio je Čelzi do titule prvaka Lige šampiona 2012. godine.
Robert Di Mateo - Foto: AP
Robert Di MateoFoto: AP

Međutim, svega šest mejseci kanisje Italijan je dobio otkaz jer u narednoj sezoni nije odveo tim dalje od grupne faze takmičenja.

Čelzi u utorak gostuje u Gelzenkirhenu kod ekipe Šalkea u petom kolu najelitnijeg klupskog takmičenja. Na klupi "plavaca" je Žoze Murinjo dok će njemački tim predvoditi upravo Roberto di Mateo.

Trener Šalkea insistira ne razmišlja o osveti prema bivšem klubu kojem je donio evropski naslov, a potom bio otpušten u sljedećih šest mjeseci.

"Iskreno, ne razmišljam o događajima iz 2012. godine. Nisam ja nikakav osvetnik. Јa sam osoba koja uvijek gleda prema naprijed, nikad nazad. Živim u sadašnjosti.", rekao je 44-godišnjak i dodao:

"Dugo sam godina živio u Londonu tako da jako dobro poznajem ljude iz kluba, takođe i igrače. No sve su to privatne stvari koje nemaju nikakve veze s poslom", rekao je italijanski tener za Goal.

Šalke je drugi u grupi G i zaostaje tri boda za Čelzijem.

"Sve je otvoreno, iako je Čelzi i dalje glavni favorit za prvo mjesto. Mi i dalje možemo biti na vrhu, zato nas zanima pobjeda u sutrašnjem susretu. U Ligi šampiona najbitnije je pobijediti u svim domaćinskim utakmicama", zaključio je italijanski stručnjak.