latinica  ћирилица
26/11/2014 |  08:53 | Autor: SRNA

Magla smanjuje vidljivost na dionicama pored rijeka i kroz kotline

Magla jutros smanjuje vidljivost i usporava vožnju na dionicama pored rijeka i kroz kotline, a poledice ima u višim predjelima, preko prevoja, na prilazima tunelima i mostovima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Magla - Foto: ilustracija
MaglaFoto: ilustracija

Magle ima na području Doboja, Kneževa, Mrkonjić Grada, Šamca, Lončara, Sarajeva, Bugojna, Odžaka, Prozora i Žepča.

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozila saobraćaju po mjestimično mokrim ili vlažnim i klizavim kolovozima, a iz AMS vozače upozoravaju i na moguće odrone, kao i na obavezno posjedovanje zimski opreme.

I dalje je zbog radova na snazi obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica u mjestu Vrioci. Vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini. Predviđeno je da radovi traju do 12. januara naredne godine.

Radovi se izvode i na dionici magistralnog puta Banjaluka - Čelinac, u mjestu Vrbanja, ali se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U okviru projekta sistema vodosnabdijevanja na dionicama puteva Karanovac - Crna Rijeka i Karanovac - Mitrovići zbog izvođenja radova usporeno je odvijanje saobraćaja od 7.00 do 19.00 časova.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionicama magistralnih puteva Šešlije - Јohovac i Јohovac - Rudanka zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji auto-puta Banjaluka - Doboj.

Zbog deminiranja terena na dionici magistralnog puta Doboj - Tuzla, u mjestu Stanić Rijeka, od 8.00 do 15.00 časova dolazi do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja.

Na lokalnom putu Doboj Novi tri , do manastira na Ozrenu do 15. decembra biće obustavljen saobraćaj zbog gradnje mosta u mjestu Tekućica. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na dionicu magistralnog puta Doboj /Poljice/ - Stanić Rijeka.

U Federaciji BiH radovi se izvode na putnim pravcima Tuzla - Šićki Brod,Јajce - Banjaluka, Ljubuški - Čapljina i Čapljina - Stolac, pa je na ovim dionicama obavezno poštovanje saobraćajne signalizacije.

Na graničnim prelazima nema zadržavanja.