latinica  ћирилица
29/11/2014 |  08:40 | Autor: SRNA

Magla i poledica otežavaju saobraćaj

Na području Foče magla jutros smanjuje vidljivost na 50 do stotinu metara, a poledica je moguća na dionicama u višim predjelima, preko prevoja i mostova, te na prilazima tunelima, navode iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Magla - Foto: ilustracija
MaglaFoto: ilustracija

U FBiH magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Kiseljak - Vitez, Zenica - Doboj, Kupres - Šujica, Olovo - Kladanj i Tuzla - Orašje, dok su odroni mogući na putevima Bugojno - Novi Travnik, Gornji Vakuf/ Uskoplje - Prozor i Konjic - Mostar.

Saobraćaj se odvija po pretežno mokrim kolovozima, a iz AMS podsjećaju na obavezno posjedovanje zimske opreme.

I dalje je zbog radova na snazi obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica u mjestu Vrioci. Vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini. Predviđeno je da radovi traju do 12. januara naredne godine.

Radovi se izvode i na dionici magistralnog puta Banjaluka - Čelinac, u mjestu Vrbanja, ali se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U okviru projekta sistema vodosnabdijevanja na dionicama puteva Karanovac - Crna Rijeka i Karanovac - Mitrovići zbog izvođenja radova usporeno je odvijanje saobraćaja od 7.00 do 19.00 časova.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionicama magistralnih puteva Šešlije - Јohovac i Јohovac - Rudanka zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj.

Zbog klizišta jednom trakom saobraća se na putnim pravcima Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrović.

Na lokalnom putu Doboj Novi tri do manastira na Ozrenu do 15. decembra biće obustavljen saobraćaj zbog gradnje mosta u mjestu Tekućica. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na dionicu magistralnog puta Doboj /Poljice/ - Stanić Rijeka.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja.