latinica  ћирилица
30/11/2014 |  11:02 | Autor: RTRS

Željka Cvijanović mandatar za sastav Vlade RS (FOTO, VIDEO)

Željka Cvijanović je mandatar za sastav Vlade RS, saopštio je na konferenciji za novinare predsjednik Srpske Milorad Dodik.

"Nakon obavljenih konsultacija Željku Cvijanović predlažem za mandatara", rekao je Dodik.

Nakon imenovanja, mandatar ima 40 dana da obavi konsultacije, a zatim parlamentu predloži sastav nove vlade i njen program rada.

Mandatar za sastav Vlade RS, Željka Cvijanovoć je u svom prvom obrađanju izjavila da je ovo predstavlja veliku odgovornost i čast.

- Nova vlada će raditi na jačanju Srpske u političkom i ekonomskom smislu i biti na raspolaganju građanima i ostalim partnerima, naglasila je i dodala da će nova Vlada biti formirana u najskorije vrijeme.

Cvijanovićeva je istakla da sadašnja Vlada nije uspjela da završi dio poslova, jer je bila ometena katastrofalnim poplavama i određenim političko-ekonomskim okolnostima.

- Vlada će nastaviti da radi na jačanju Republike Srpske u političkom, ekonomskom i institucionalnom smislu, naglasila je ona.

Cvijanovićeva je proteklu godinu i po obavljala funkciju premijera Srpske, a prije toga je bila ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju. U SNSD obavlja funkciju međunarodnog sekretara.

Pogledajte kompletnu konferenciju za novinare predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika, i manatara za sastav nove vlade Republike Srpske, Željke Cvijanović.