latinica  ћирилица
02/12/2014 |  17:41 | Autor: TANЈUG

Majdanpek večeras dobija struju, problemi i u Čačku

Građani Majdanpeka trebalo bi da dobiju struju večeras do 22 časa, pošto nisu uspjela tri pokušaja da se omogući snabdijevanje iz pravca Bora, najavio je ministar energetike Aleksandar Antić.
Dalekovod - Foto: ilustracija
DalekovodFoto: ilustracija

Ministar je izjavio da su radnici Elektromreže Srbije čitav dan pokušavali da uspostave stabilno snabdijevanje Majdanpeka strujom i da čine ogroman trud da poprave srušeni dalekovod u skoro nemogućim uslovima, na nepristupačnom terenu i uz ledenu kišu.

Opština Majdanpek je bez struje 24 sata i nema grijanje, ni vodosbdijevanja, izjavio je predsjednik opštine Dejan Vagner. Uz pomoć agregata riješen je problem sa električnom energijom u Domu zdravlja zdravlja i lokalnoj bolnici. Prodavnice u gradu su dobro snabdjevene hranom i vodom i ne bi trebalo da bude većih problema. Na području grada fiksna telefonija ne radi, a u popodnevnim satima proradila je mobilna mreža Telenora. Danas nije bilo nastave u školama, a nisu radila ni obdaništa.

Bez struje oko 300 domaćinastava na području Čačka

Zbog kvara na niskonaponskoj mreži nastalog usljed kiše koja već 24 časa neprestano pada na području grada Čačka, bez električne energije ostalo je oko 300 domaćinstava. U selu Rošci na Kablaru struje nema oko 250 domaćinstva, a kvar je nastao, jer su stabla pala na 11 trafostanica. Na tom području ima leda, pa nije bezbjedno za elektromonterske ekipe da  izađu na teren, rekli su nadležni, i dodali, da će sanacija kvara početi sutra.