latinica  ћирилица
03/12/2014 |  15:26 | Autor: SRNA

Amfilohije u Ј.Americi: Zalagati se za jedinstvo pravoslavnih crkava

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Afilohije, koji boravi u posjeti Јužnoj Americi, naglasio je da je potrebna međupravoslavna saradnja radi jedinstvenog svjedočenja istine Pravoslavlja na ovom kontinentu.
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije - Foto: RTRS
Mitropolit crnogorsko-primorski AmfilohijeFoto: RTRS

Mitropolit boravi u kanonskoj posjeti Eparhiji buenosaireskoj i južno-centralnoameričkoj Srpske pravoslavne crkve, čiji je administrator, a susreo se sa pravoslavnim episkopima u Argentini.

On je posjetio Episkopa argentinskog i južnoameričkog Leonida /Moskovska patrijaršija/, mitropolita buenosaireskog i egzarha Јužne Amerike Tarasija /Vaseljenska patrijaršija/ i Mitropolita buenosaireskog i argentinskog Siluana /Antiohijska patrijaršija/.

Mitropolit je sa ovim arhijerejima razmijenio mišljenja o trenutnom položaju Pravoslavne crkve u Latinskoj Americi i planovima za unapređenje međupravoslavne saradnje, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Mitropolit je u dvorištu Saborne crkve Rođenja Presvete Bogorodice u Buenos Airesu zasadio tri čokota loze koje je ovom prilikom donio iz Crne Gore.