latinica  ћирилица
14/12/2014 |  23:09 | Autor: novosti.rs

Čović: Imamo novca za pojačanja, Radonjić se pita

Prvi čovjek košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović je gostujući na RTS naglasio da u klubu imaju novca za eventualna pojačanja za TOP 16 fazu Evrolige.
Nebojša Čović - Foto: TANЈUG
Nebojša ČovićFoto: TANЈUG

Razmišljamo o tome, ali moramo da obratimo pažnju na finansijski momenat. Budžet kluba za ovu sezonu je 3,6 miliona evra, dva miliona evra vučemo iz proteklog perioda, tako da je ukupno ova sezona negde na 5,6 miliona evra. Zavisi od stručnog štaba hoće li doći do pojačanja. Јoš jedan bitan faktor, tim koji dobija se ne mijenja", rekao je Čović na gostovanju Radio televiziji Srbije.

Zbog sramne odluke Evrolige, meč sa Laboral Kućom će se igrati u praznom "Pioniru".

"Nanijeli su nam veliku nepravdu, kaznili su nas na pravdi Boga. Naredne nedejlje ćemo razgovarati sa čelnicima Evrolige, ali ćemo utakmicu odigrati bez publike. Sudija je odluku obrazložio uz riječi da je nevjerovatno da Zvezda nije znala ništa o dolasku navijača, iako smo argumentovali da to nije tačno. Izvještaj turske policije kaže da su oni znali da su navijači ušli u državu i da su rekli da nemaju karte. Sve u svemu, kaznili su nas ni zbog čega. Galatasaraj kao da nije kažnjen, kakava je to poruka poslata? Nemojte da idete u Tursku, jer možete da budete ubijeni, a poslije toga i kažnjeni", jasan je Čović.

Na kraju se osvrnuo na nedavno pismo koje je FIBA poslala sedištu ABA lige zbog sumnji u poslovanje regionalnog takmičenja.

"To je FIBA uradila i jedva čekam da raščistimo odnose po sistemu gdje je Јadranska, a gdje domaća liga. Iz prostog razloga što Zvezda, kao rijetko koji klub, ima najveće probleme sa tim neraščišćenim stvarima, poput onog da naši navijači ne dolaze na utakmice ABA lige. Ne bih volio da imamo stalne zamjene teza da je ABA liga uništila srpsku košarku, jer to nije tačno. Treba da napravimo novi sistem u domaćem prvenstvu i nacionalnoj ligi", zaključio je Čović gostovanje na "RTS".