latinica  ћирилица
18/12/2014 |  18:19 | Autor: RTRS

Uručeni paketići djeci koja se liječe na Pedijatrijskoj klinici u B. Luci

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Banjaluka i članovi Udruženja roditelja djece oboljele od malignih oboljenja "Iskra" uručili su danas 60 paketića djeci koja su na liječenju na Pedijatrijskoj klinici Univerzitetske bolnice Kliničkog centra Banjaluka.

Komandir Јedinice za podršku CЈB Banjaluka Slaviša Trifković naglasio je da policijski službenici redovno učestvuju u humanitarnim akcijama.

"Želja nam je da ovoj djeci uljepšamo praznične dane, jer nisu i ne smiju da budu zaboravljena", rekao je Trifković novinarima.

Predsjednik Udruženja roditelja djece oboljele od malignih oboljenja "Iskra" Momčilo Stanušić istakao je da su paketići uručeni povodom Svetog Nikole i novogodišnjih praznika.

"Na ovaj način željeli smo da obradujemo mališane koji su na liječenju u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Pripadnici CЈB Banjaluka danas su nam uručili i spisak dobrovoljnih davalaca krvi koji će uvijek biti na raspolaganju Pedijatrijskoj klinici u slučaju urgentnih situacija", rekao je Stanušić.

On je napomenuo da se trentno vodi akcija za izgradnju roditeljske kuće za djecu oboljelu od malignih oboljenja.

Načelnik Pedijatrijske klinike Stojislav Konjević zahvalio je pripadnicima CЈB Banjaluka i Udruženju "Iskra" za uručene paketiće.