latinica  ћирилица
22/12/2014 |  08:43 | Autor: SRNA

Moguća poledica u planinskim predjelima

Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su pretežno suvi, mada je zbog mraza i niskih temperatura mjestimično moguća poledica u višim planinskim predjelima.

Na području donjeg Podrinja magla smanjuje vidljivost, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na magistralnom putu Mostar - Nevesinje, na lokalitetu Grebak, danas će početi radovi na miniranju stijene, pa će povremene obustave saobraćaja trajati i do sat vremena.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica, u mjestu Vrioci, saobraćaj je preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionicama magistralnih puteva, Karanovac - međuentitetska granica, u mjestu Bočac, i Klašnice - Prnjavor, u mjestu Čardačani, zbog aktiviranih klizišta saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom uz postavljenu signalizaciju.

Јednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija i na magistralnom putu Banjaluka - Čelinac, u mjestu Vrbanja, kao i na magistralnom pravcu Zvornik - Drinjača, u mjestu Đevanje.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na dionicama Šešlije - Јohovac i Јohovac - Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja, tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

U FBiH je zbog aktiviranja klizišta obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta Simin Han - Kalesija, u mjestu Babajići, pa je u funkciji obilaznica preko Dubrava.

Na magistralnom putu Tuzla - Bijeljina, u mjestu Požarnica, zbog klizišta se saobraćaj odvija usporeno, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Auto-moto savez Republike Srpske je u saradnji s Ministarstvom saobraćaja i veza i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, Republičkom agencijom za bezbjednost saobraćaja, te ostalim institucijama i lokalnim zajednicama, nevladinim organizacijama pokrenuo veliku preventivnu kampanju pod nazivom "Stop alkoholu na točkovima", s ciljem povećanja nivoa bezbjednosti saobraćaja u Srpskoj.