latinica  ћирилица
23/12/2014 |  11:54 | Autor: SRNA

U Јanji napadnuti pripadnici Granične policije

Lice čiji su inicijali G.N. (42) verbalno je i fizički napalo pripadnike jedinice Granične policije BiH u Bijeljini, zbog čega će protiv njega nadležnom tužiocu biti podnesen izvještaj zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Iz Granične policije BiH saopšteno je danas da je službenike ove agencije sinoć u 21.45 časova u mjestu Јanja prilikom kontrole putničkog vozila "pežo" verbalno i fizički napao vozač G.N, državljanin BiH.

Kontrolom vozila službenici su uočili da je G.N. u vidno alkoholisanom stanju zbog čega su mu naložili da ugasi vozilo i da dokumente pokaže na uvid.

Vrijeđajući i omalovažajući policijske službenike G.N. se oglušio na njihove naloge, a potom je izlazeći iz vozila rukom po vilici udario policijskog službenika Ć.Z.

Nakon toga, napadač je uhapšen, ali je i drugog policijskog službenika P.M. udario rukom u glavu.

O događaju su obaviješteni službenici Јedinice za podršku i kontrolu Terenske kancelarije Sjeveroistok Bijeljina i Policijska stanica Јanja koji su G.N. sproveli u Policijsku stanicu Јanja i gdje je prilikom alkotestiranja utvrđena količina od 1,32 promila alkohola u krvi.

Policijski službenici Ć.Z. i P.M. su se zbog zadobijenih povreda obratili Službi hitne pomoći Doma zdravlja Bijeljina.