latinica  ћирилица
23/12/2014 |  13:26 | Autor: SRNA

Čubrilović: Podrška daljem radu Zavoda "Dr Miroslav Zotović"

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović posjetio je Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Banjaluci gdje je, povodom tradicionalne Nikoljdanske priredbe, uručio paketiće djeci u Odjeljenju za habilitaciju, rehabilitaciju i školovanje djece i omladine.
Nedeljko Čubrilović u Zavodu "dr Miroslav Zotović" - Foto: SRNA
Nedeljko Čubrilović u Zavodu "dr Miroslav Zotović"Foto: SRNA

Čubrilović, koji je razgovarao s rukovodstvom Zavoda, rekao je da je ono što radi menadžment Zavoda, na čelu s direktorom Goranom Talićem, za svaku pohvalu, ističući da će Narodna skupština uvijek pružati podršku ovakvim ustanovama.

"Samo naše prisustvo danas ovdje znači apsolutnu podršku onome što radi ova ustanova. Zadovoljstvo je da Zavod uspješno radi, bez obzira što znamo u kakvom stanju se zdravstvo Srpske danas nalazi", rekao je Čubrilović.

On je rekao i da, nažalost, još postoji potreba za proširenjem kapaciteta ove ustanove, za šta je neophodna podrška društvene zajednice.

"Osobe kojima se ovdje pruža pomoć, uključujući i djecu, imaju potrebu za ovakvim institucijama i da društvo brine o njima, i svi treba da se uključimo, svako na svoj način, što je više moguće", istakao je Čubrilović, navodeći da to podrazumijeva i finansijsku podršku i iz drugih izvora.

Čubrilović je dodao da je poklone za djecu koja se nalaze na rehabilitaciji u Zavodu obezbijedio parlament Srpske.

Navodeći da je Čubrilović i ranije dolazio u Zavod i da je prijatelj ove kuće, direktor Zavoda "Dr Miroslav Zotović" Goran Talić istakao je da Zavod, kao i do sada, očekuje podršku institucija.

Talić je rekao da dalji planovi uključuju stalni razvoj, odnosno proširenje kapaciteta i podizanja kvaliteta usluga za pacijente, kao i uvođenje novih procedura.

On je naveo da se na rehabilitaciji u Zavodu "Dr Miroslav Zotović" nalazi oko 70 djece. "U zavisnosti od uzrasta, neka djeca su s majkama, a školska djeca idu u Osnovnu školu `Borislav Stanković`, a kod nas borave na vježbama i terapijama", kaže Talić.

Djeca koja se nalaze na rehabilitaciji u Zavodu pripremila su prigodan program za goste.

U programu je učestvovala i djevojčica Slađana Stefanović, koja je rekla da su ona i njeni drugari program pripremali sa zadovoljstvom, te da se vesele predstojećim praznicima.