latinica  ћирилица
23/12/2014 |  18:07 | Autor: sportske.net

Gardijan: Matić i Ivanović među 100 najboljih

Srpski dvojac iz Čelzija, Branislav Ivanović i Nemanja Matić nalaze se na listi od 100 najboljih fudbalera svijeta za kalendarsku godinu 2014 u izboru engleskog "Gardijana".

U izboru je učestvovalo ukupno 78 fudbalskih eksperata iz 28 zemalja, koji su u izboru najboljih 100 dali ukupno 2.920 glasova, prenose sportske.net.

Lista žirija koju čine Ernan Krespo, Ditmar Haman, Žilberto Silva i njihove druge proslavljene kolege, zajedno sa novinarima, saradnicima i fudbalskim stručnjacima analizirala je na stotine fudbalskih mečeva odigranih u tekućoj godini kako bi sačinila listu najboljih 100.

Mesto broj 48. i 53. pripalo je srpskim fudbalerima, saigračima iz Čelzija, Nemanji Matiću i Branislavu Ivanoviću.

"Otkako se vratio u Čelzi iz Benfike za 21 milion funti, srpski fudbaler se istakao kao jedan od najboljih fudbalera sredine terena u Premijer Ligi. Njegov Čelzi je samo jednom poražen u prvenstvu, upravo u trenutku kada on nije bio u timu, njegov doprinos je nemjerljiv".

"Matić predstavlja bedem ispred Kejhila i Terija, ali ujedno služi i kao podrška kreativnom Sesku Fabregasu, objedinjava čitavu sredinu terena londonskog tima.", navodi se u objašnjenju za najboljeg srpskog fudbalera ove godine.

Branislav Ivanović je na istoj listi svoje mjesto zauzeo i prošle godine.

"Snažan, pouzdan i dokazan član prvog tima, ključni fudbaler Murinjovog tima. Srbin je Murinjov prvi izbor na desnom beku, njegova energija i snaga su glavni atributi u igri, ali i prilikom prekida. Opisan kao 'tenk', Ivanović je fudbaler koji zastrašuje rivale.", opisuje se kapiten fudbalske reprezentacije Srbije.

Listu fudbalera na pozicijama od 100 do 11 možete pogledati OVDЈE, dok se prva jedanaestorica moći će se vidjeti na katoličko Badnje veče.