latinica  ћирилица
23/12/2014 |  18:52 | Autor: klix.ba

Mirza Hatić uhapšen zbog oružane pljačke

Mirza Hatić iz Sarajeva, poznat po najrazličitijim krivičnim djelima, ali najviše po rušenju krsta na Zlatištu, uhapšen je juče nakon što je opljačkao gosta ugostiteljskog objekta "Cassino" u hotelu "Holiday" i od njega oteo ukupno oko 20.000 KM.

Kako nezvanično saznaje portal Kliks, Hatić je oštećenog Č. M. presreo u hodniku objekta te od njega uzeo unovac u raznim apoenima, ali i nakit koji je imao kod sebe.

Slučaj je policiji prijavio oštećeni, koji je ispričao kako su ga napala četiri razbojnika oko 16 sati u hodniku objekta "Cassino" koji se nalazi u hotelu "Holiday", ulica Franca Lehara.

Navodno, razbojnici su prijeteći pištoljima od njega oteli torbicu sa novcem, mobilnim telefonom i prsten od bijelog zlata sa dijamantom, a zatim pobjegli u nepoznatom pravcu.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policajci su pronašli i uhapsili Mirzu Hatića (27) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio razbojništvo.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Hatić je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policija radi na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih osoba, kao identifikaciji i pronalasku ostalih izvršilaca.