latinica  ћирилица
07/01/2015 |  21:41 | Autor: Agencije

Identifikovani napadači na Ebdo? (VIDEO)

Prema navodima francuskih medija policija je identifikovala trojicu napadača koji su upali u redakciju časopisa Šarli Ebdo i ubili 12 ljudi.

Prema pisanju Metro Njuza radi se o trojici francuskih državljana, od 18, 32 i 34 godine, a dvojica od njih su u krvnom srodstvu.

Više od 3.000 francuskih policajaca traga za napadačima koji su izvršili masakr u Parizu.

Pariski javni tužilac Fransoa Molen rekao je da policija traga za trojicom osumnjičenih za napad na redakciju magazina Šarli ebdo.

On je, međutim, istakao da su dve nepoznate osobe upale u zgradu u kojoj se nalazi redakcija magazina i da su najpre ubili jednu osobu u hodniku.

“Potom su se popeli na drugi sprat, gdje se održavao redakcijski kolegijum. Verujemo da su napadači znali vrijeme i mjesto sastanka i otvorili su vatru iz kalašnjikova“, rekao je Molen.

Јavni tužilac je dodao da su napadači vikali “Alahu akbar“ i “Ovo je osveta za proroka“, da bi potom pobjegli u crnom sitroenu, pritom smrtno ranivši najmanje jednog policajca.

“Neposredno zatim, ukrali su Reno Klio i pobjegli. 12 osoba je ubijeno, 11 je ranjeno, a četiri se nalaze u kritičnom stanju. Osmoro ubijenih su novinari, a dvoje policajci. Obdukcioni nalazi ubijenih trebalo bi da budu gotovi u četvrtak“, zaključio je Molen.