latinica  ћирилица
19/01/2015 |  14:07 | Autor: SRNA

Sutra kiša, na planinama snijeg

U Republici Srpskoj i FBiH sutra se očekuje oblačno vrijeme sa kišom u većini područja, a na planinana sa snijegom, saopštili su meteorolozi.

U Republici Srpskoj ujutru će biti oblačno, od centralnih predjela do juga biće slabe kiše, a na sjeveru uglavnom suvo. Tokom dana kiša će se širiti od juga ka ostalim predjelima. Na jugu i jugozapadu popodne će kiša ponovo jačati i lokalno će biti obilnijih padavina.

Najmanje padavina će biti u Semberiji. Susnježica i snijeg će padati na višim planinama.

Vjetar će biti slab istočni i jugoistočni, u Hercegovini umjeren jugo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Јutarnja temperatura vazduha biće od nula do četiri, na jugu do devet, a dnevna od četiri do devet, na jugu do 12 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Ivan-sedlo, Čemerno i Gacko jedan, Kalinovik dva, Mrakovica i Nevesinje tri, Bugojno, Han Pijesak, Rudo i Višegrad četiri, Bihać, Јajce, Sarajevo i Mrkonjić Grad pet, Goražde, Gradačac, Kupres, Livno, Prijedor, Sokolac, Tuzla, Novi Grad i Srbac šest, Banjaluka, Bijeljina, Drvar, Mostar, Sanski Most, Srebrenica, Zenica, Bileća, Foča i Ribnik sedam, Doboj i Trebinje osam, Stolac devet, te Čapljina 10 stepeni Celzijusovih.