latinica  ћирилица
20/01/2015 |  16:56 | Autor: SRNA

Cvijanović-Henesi: Podrška evropskim integracijama, uz uvažavanje Dejtona

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas u razgovoru sa šefom Kancelarije Savjeta Evrope u BiH Meri En Henesi da je Vlada Srpske opredijeljena za aktivnu podršku procesu evropskih integracija, uz puno uvažavanje Dejtonskog sporazuma.
Željka Cvijanović i Meri En Henesi - Foto: SRNA
Željka Cvijanović i Meri En HenesiFoto: SRNA

Cvijanovićeva je istakla da je Republika Srpska otvorena za konstruktivne prijedloge koji doprinose ekonomskoj i socijalnoj stabilnosti i unapređenju regionalne saradnje, uz jasno definisane nadležnosti, obaveze i odgovornosti u realizaciji svih reformskih ciljeva.

Premijer Srpske je upoznala šefa Kancelarije Savjeta Evrope u BiH o strateškim ciljevima Vlade Srpske i reformskim mjerama predviđenim Ekonomskom politikom za 2015. godinu, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, sa osvrtom na dinamiku formiranja vlasti nakon opštih izbora u BiH.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o aktuelnoj inicijativi EU za BiH kojom se u fokus djelovanja stavljaju socijalne i ekonomske teme.