latinica  ћирилица
20/01/2015 |  18:06 | Autor: TANЈUG

London: Lažna uzbuna zbog bombe

Londonska policija je danas saopštila da u sumnjivom paketu pronađenom u Sitiju, centralnom dijelu britanske prijestonice u kojem se nalaze sjedišta svih značajnih finansijskih ustanova, nije pronađen eksploziv.

Zbog sumnjivog paketa su nakratko bile blokirane ulice London vol i Morgejt, ali je saobraćaj ponovo uspostavljen pošto je policija utvrdila da u paketu nema ničeg sumnjivog, prenijela je agencija AFP.

Policija je ranije na Tviteru objavila: "Zbog pronađenog sumnjivog paketa ograđeno je područje u neposrednoj blizini metro stanice Morgejt. Na licu mjesta se nalaze policajci".

Pojedini korisnici društvenih mreža, koji su se nalazili u blizini mjesta gdje je pronađen paket, naveli su da je policija od njih zatražila da ne napuštaju svoje kancelarije.

Direktor britanske obavještajne agencije MI5 Endrju Parker je ovog mjeseca upozorio da se Britanija suočava sa "upornim i sve intenzivnijim" prijetnjama radikalnih islamista, koji se vraćaju iz Sirije i planiraju napade u Britaniji "sa velikim brojem žrtava".