latinica  ћирилица
27/01/2015 |  22:23 | Autor: SRNA

Đokić: Zajedno sa Srbijom na svim projektima

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da će Srpska i Srbija u okviru privredne i ukupne saradnje, raditi na svim projektima koji mogu unaprijediti privredni ambijent i poboljšati stanje u jednoj i drugoj republici.
Petar Đokić - Foto: SRNA
Petar ĐokićFoto: SRNA

Đokić je izjavio novinarima u Stanarima da ga posebno raduje ideja da se pribojski FAP može eventualno nadati novim poslovima ukoliko ova privatizacija u Srbiji uspije i ukoliko krene realizacija programa koji je najavio predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

"Osim FAP-a, imamo i Famos koji, takođe, radi određene pozicije u autoindustriji i u Lukavici i Koran, Pale, tako da je moguće u cijelom sektoru autoindustrije koji imamo u Republici Srpskoj, koja je ostala poslije privatizacije, uspostaviti saradnju", naglasio je Đokić.

On je dodao da će se iskreno potruditi da svemu tome Vlada Srpske da doprinos i na taj način obezbijedi više radnih mjesta i razvoj privrede Republike Srpske i Srbije.

Premijer Srbije najavio je ranije da bi do kraja godine trebalo da bude oživljena proizvodnja kamiona u Fabrici automobila Priboj, što će pozitivno uticati na život Zlatiborskog okruga, ali i na Rudo u Republici Srpskoj.